• Windows en Mac
  • Powered by ISP Software
  • Contact

Professionele ICT-leverancier voor order gestuurde bedrijven

ISP Cursussen: Jasper Reports

Wij nodigen u graag uit voor de basiscursus Jasper Reports en gevorderden cursus Jasper Reports.
 

Basiscursus Jasper Reports

Datum

Donderdag 19 januari

Donderdag 23 februari

Donderdag 23 maart

Donderdag 20 april

Donderdag 25 mei

Donderdag 22 juni

Donderdag 14 september

Donderdag 12 oktober

Donderdag 16 november

Doel
Het doel van deze cursus is dat u leert hoe u Vision lay-outs kunt aanpassen, zodat u in uw eigen versie van Vision bijvoorbeeld de huisstijl van uw brieven en overzichten kunt aanpassen. U kunt dan zelf de positie van de gegevens instellen, de opmaak aanpassen en tevens velden toevoegen. Ook leert u omgaan met alle relevante instellingen van Vision-rapporten.


Benodigde ervaring
Er wordt van u verwacht dat u ervaring heeft met het afdrukken van documenten en overzichten in Vision en u weet waar de lay-outs zich bevinden. U weet dat JasperReport-layouts in een extern programma (I-Report/JasperSoft) worden bewerkt. Verder heeft u de basiscursus Vision met goed gevolg afgelegd.
Tijdens de cursus wordt alleen ingegaan op JasperReport lay-outs. Er wordt in de praktijk ook veel gebruik gemaakt van RTF lay-outs voor offerte, orderbevestiging en factuur. Hiervoor wordt een andere cursus aangeboden, waar ook DOC lay-outs voor standaard brieven worden besproken. Het maken van rapportvragen wordt niet behandeld in de basiscursus, maar zal in de vervolgopleiding worden opgenomen. Dat geldt ook voor het uitgebreid aanpassen van query’s (SQL-opdrachten op de database) in lay-outs. Ook het kunnen groeperen, sorteren en totaliseren van gegevens zullen in een vervolgcursus worden toegelicht.


Interesse?
Schrijf u hier in!

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 270,- excl. BTW per persoon/per dag inclusief een lunch. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestiging. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen per cursusdag om u zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden, dus vol = vol.

Het kan zijn dat bij beperkte belangstelling een dag niet doorgaat. Op het aanmeldingsformulier is ook het dagprogramma weergegeven met onderaan ruimte voor uw te behandelen vragen.
 

Gevorderdencursus Jasper Reports 

Datum

Donderdag 2 februari

Donderdag 6 april

Donderdag 8 juni

Donderdag 28 september

Donderdag 7 december

Doel
Op deze dag leert u diverse technieken om Vision lay-outs te beheren en aan te passen. Dit omvat het wijzigen van de opmaak en de query (SQL) in lay-outs. Ook het groeperen, sorteren en totaliseren van gegevens in JasperReports zullen in deze cursus worden toegelicht. Daarnaast wordt het werken met sub-rapporten (bijv. Dashboard) behandeld.
 

Wat u er bij leert tijdens deze gevorderden cursus

1) Uitgebreid aanpassen van query’s in lay-outs
2) Sorteren, groeperen en totaliseren van gegevens
3) Voorwaarden instellen op rapportvelden
4) Velden, parameters en variabelen toevoegen in lay-outs
5) Sub-data gebruiken in rapporten
6) Rapport vragen maken en toepassen in rapporten 

Benodigde ervaring
Er wordt van u verwacht dat u enige ervaring heeft met rapportages en lay-outs vanuit Vision. Ook kunt u al kleine aanpassingen doorvoeren in de Jasper Reports lay-outs m.b.v. I-Report/JasperSoft Studio. Verder heeft u de basiscursus Vision met goed gevolg afgelegd of u heeft redelijke ervaring met Jasper Reports-aanpassingen. Daarbij heeft u de basiscursus Jasper Reports gevolgd. 

Tijdens de cursus wordt alleen ingegaan op Jasper Reports lay-outs. Er wordt in de praktijk ook veel gebruik gemaakt van RTF lay-outs voor offerte, orderbevestiging en factuur. Hiervoor wordt een andere cursus aangeboden, waar ook DOC lay-outs voor standaard brieven worden besproken.

Interesse?
Schrijf u hier in!

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 385,- excl. BTW per persoon/per dag inclusief een lunch. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen per cursusdag om u zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden, dus vol = vol.

Op het aanmeldingsformulier is ook het dagprogramma weergegeven met onderaan ruimte voor uw te behandelen vragen.
Het kan zijn dat bij beperkte belangstelling een dag niet doorgaat.<< terug